Makarella

Весняний салат з макаронами

ІНГРЕДІЄНТИ

  • 200 грам макаронів спіраль ТМ Makarella
  • 2 столові ложки морської солі

Для соусу

  • ¾ чашки оливкової олії
  • Сік з 3 лимонів (трохи більше ½ чашки)
  • 2-3 зубчики часнику (подрібнений)
  • 1 столова ложка кропу
  • 2 чайної ложки солі
  • 2 середні огірки ( очищені, розрізані на половину)
  • 5 помідорів черрі(розрізати навпіл)
  • 100 г цілі маслини (осушені)
  • ¾ чашки червоної цибулі (нарізати невеликими смужками)
  • 1 солодкий болгарський перець (нарізати кільцями)
  • брокколі (1суцвіття)
  • 1 пучок спаржі (розрізати пагони на три частини)

ПРИГОТУВАННЯ:

1. Приготувати макарони спіраль ТМ Makarella до стану аль денте(- 2-3 хвилини до вказаного терміну), дотримуючись інструкції на упаковці і кип’ятіння в сильно підсоленій воді.

2. Промити і нарізати брокколі на суцвіття. Викласти в друшляк і поставити на киплячу каструлю з водою для макаронів.

3. Готуємо соус. Вилити оливкову олію у велику миску. Збити лимонний сік до емульгування. Додати часник і сіль. Добре перемішати.

4. Помити і порізати спаржу, переконатися, що відрізали жорсткі кінці. В каструлі закип’ятити воду. Після закипання вимкнути вогонь і додати спаржу. Нехай побуде в гарячій воді протягом 2-4 хвилин або до бажаного ступеня готовності. Час буде змінюватися в залежності від товщини пагонів. Злити воду і додати в соус.

5. Підготуйте холодні овочі (огірки, помідори, цибуля, оливки) і відкласти в сторону, поки макарони охолонуть до майже кімнатної температури.

6. Після того, як макарони приготуються, додати їх в соус, добре перемішати. Нехай охолоджуються до кімнатної температури і додати холодні нарізані овочі. Ще раз добре перемішайте.